Monday 9 April 2012

Resepi Kek Coklat Moist...cawan atau sebijik...

Daripada satu resepi blh digayakan dengan macam-macam gaya..
gaya kek cawan atau sebijik kek....
Sila tengok gambar deco daripada seorang yang masih keras tangan nih....

Versi kek cawan....rumput biruuuu....


Munge2...

Hampir nak sama macam di atas...tapi tak kan???

Versi orang lidi....

versi rumput merah yang tak berapa merah....


Love u toooo....

Senyum tak perlu kata apa-apa....


Love u .....

Bunga.....

Sebijik.....untuk diri sendiri,suami dan anak...

Dah tengok gambar,mesti nak resepi kan?
Nah ni diaaaaa resepinyerrr



MOIST CHOC. CAKE
(drpd dapur: maklangazie)
BHN A - diayak
2 cwn tepung gandum
1 cwn serbuk koko
1st bpowder
1st soda bicarbonate
BHN B
4 biji telur
2 cwn gula halus
1 cwn susu pekat
1 cwn minyak
BHN C
1½ cwn air panas mendidih

Cara
:
Pukul gula + telur = kembang (high speed)
Masukkan susu pekat }
Masukkan minyak }low speed
Masukkan bhn A sedikit demi sedikit }
Masukkan air panas dlm adunan tadi (part ni tak perlu pukul just ratakan ngan senduk kayu)
Bakar 40-45’

Kalau tak pandai atau tak berapa rajin nak buat,tapi teringin atau terliur nak makan,boleh je order,jangan malu,jangan segan....
muahmuahhaamuahh.....





5 comments:

  1. Salam..
    wahh..banyak piliham..comel2 jak!
    Yummyyy..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. macih....baru merangkak2 dlm dunia deco2 kek ni hasue....

      Delete
  2. Aslmkm...salam ziarah Zie..rajin amat le ni deco, tambah rajin bila nak deco2 bunger tp kita tak rajin nak cuci mngkuk icing lps tuh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sudi singgah dapur sy yg baru nak hangat ni....saya pn sebenarnya tak rajin...hahaha.kalu nk m'icing' mmg mmerlukan vitamin 'R' yg byk...hihihi

      Delete